Vakblad in de kijker: Property Today

In samenwerking met UDS en UVS bieden we een platform voor professionals in vastgoedbeheer. Dit project toont onze inzet voor kwalitatieve content en effectieve communicatie in de vastgoedsector.

Vakblad in de kijker: Property Today
Katrien Verhoeye - D&K Vision
Katrien Verhoeye Design & social
29.05.2024

Samen met UDS (Union des Syndics) en UVS (Unie Vlaamse Syndici) geven we via ons zusterbedrijf P&F al vijf jaar het vakblad ‘Property Today’ uit. Dit blad richt zich op professionals in vastgoedbeheer. De voornaamste doelgroep: syndici, immo- en vastgoedontwikkelaars, gespecialiseerde advocatenkantoren en notarissen. Het grootste deel van de 25.000 exemplaren verzenden we naar de syndici.

Waarom Property Today?

De samenwerking tussen UDS, UVS en P&F kwam tot stand door de behoefte van de syndici aan kwalitatieve artikels en informatie voor het complexe beheer van vastgoed in mede-eigendom. Nieuwe wetgeving, eisen inzake isolatie, asbestproblematiek, renovaties, communicatietools en fibernetwerken maken het beheer steeds complexer.

"Eigenaars in mede-eigendom worden terecht veeleisender ten opzichte van de syndicus, aan wie ze veel geld betalen."

Uitdagingen voor syndici

Het beroep van syndicus wordt minder aantrekkelijk voor mensen in de immosector, ondanks de hoge verdiensten. Vergaderingen met eigenaars in mede-eigendom vinden vaak ’s avonds en in weekends plaats, wat de job minder aantrekkelijk maakt. Hierdoor ontstaat er schaarste in de sector.

Renovaties en beheer

Er vinden steeds meer gemeenschappelijke renovaties van appartementencomplexen plaats. Deze renovaties gaan verder dan enkel de gemeenschappelijke delen en omvatten ook dakisolatie, nieuwe verwarmings- en communicatietools. Veel eigenaars renoveren ook de binnenzijde van de appartementen in samenspraak en coördinatie met de syndicus.

Vakblad in de kijker: Property Today

Succes bij adverteerders

Property Today heeft in de afgelopen vijf jaar zeer trouwe adverteerders, zoals Intratone, Proximus, Axa, Dakwerken Durieux en ATAB. Zij communiceren vooral met advertenties en content gericht op het beheer van vastgoed in mede-eigendom. Het succes van het magazine bij doelgroep en adverteerder is volledig terug te brengen naar de uiterst kwalitatieve content, geschreven in samenwerking met federaties van notarissen, syndici en juristen.

Verschijning en evenementen

Dit blad verschijnt vier keer per jaar, heeft een website en een jaarlijkse beurs. Deze beurs, het Salon van de Mede-eigendom, vindt dit jaar plaats op 14 november 2024 in Paleis 10 van Brussels-Expo.

Interessant voor diverse adverteerders

Het blad kan ook interessant zijn voor adverteerders in de keukenbranche, badkamer- en vloerrenovatie, ramen- en deurenrenovatie, maatwerk, schilderwerken, etc. Steeds meer eigenaars in mede-eigendom laten centraal werk uitvoeren en beheren.

"Redacteurs werken samen met journalisten die het vakgebied goed kennen en onderhouden nauwe banden met de doelgroep om de juistheid van de inhoud te waarborgen."

Branded content en advertenties

Advertenties en advertorials maken deel uit van de inhoud van vaktijdschriften die worden uitgegeven door commerciële uitgeverijen. Advertorials of branded content zijn publicaties in de vorm van een redactioneel artikel, maar feitelijk advertenties of gesponsorde boodschappen. Advertenties worden gebruikt om bedrijven en producten te promoten die relevant zijn voor de lezers van het tijdschrift.

Hoe herken je een advertorial?

Er worden strenge eisen gesteld aan advertorials en branded content door de vak- en publieksmedia. Boven de publicatie van een advertorial moet duidelijk staan aangegeven dat het om een advertentie gaat, om misleiding te voorkomen. Kleine verschillen tussen een advertorial en een redactionele tekst zitten in het gebruikte lettertype, de kolombreedte, kleurgebruik en de indeling van de tekst.

Balans tussen redactionele inhoud en advertenties

Bestaat het tijdschrift hoofdzakelijk uit advertorials of branded content, dan verliest het zijn waarde als vakblad. Een gebrek aan nieuws, neutrale artikels, analyses en interviews zorgt ervoor dat de attentiewaarde van het tijdschrift daalt en het meer commercieel overkomt. Te veel advertorials kunnen een negatief effect hebben op de geloofwaardigheid en kracht van een vakmedium.

Wil je meer weten? Mail naar katrien@dkvision.eu.

Terug naar blogoverzicht